Elgen

Gustav kæler med en elg.

Elgen er godmodig, men møder du en elg med bagudvendte ører og rejste nakkehår, så pas på!
Dens hove der er 12x16 cm. kan slå hårdt. Bliver du angrebet, så søg om bag et træ. Elge kan ikke rende rundt om træer, det er den ikke skabt til.
Elgen har det svært når den skal finde føde på jorden, halsen er for kort til dette. Den må skræve for at nå græsset, derfor spiser den ofte blade fra træer. Dette kan man se i skoven hvor den færdes. I en højde af 2 meter over jorden kan der være gnavet en krans rundt om træerne, en såkaldt elgkrans.
Det kan blive til 10 kg. kviste - om dagen, for at stille sulten
Elgparken i Kosta.

Den romerske kejser Julius Cæcar troede at elgene manglede nogle led og at benene ikke kunne bøjes. Da de ikke kunne lægge sig ned, stod de op af et træ og sov.

Den svenske 1500-tals historiker Olaus Magnus skrev, at elgen var det farligste dyr i verden, fordi den havde en vandfyldt pose under hagen. Når elgen blev ophidset blev vandet varmet op så den kunne sprøjte kogende vand over jægere og hunde, så de blev forbrændte.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 07:41

Kære Susanne.
Tak for din henvendelse.
Huset ved søen er lejet ud i uge 29, 30, 31 og 32 på nuværende tidspunkt.

...
07.02 | 00:11

Kære Birgit

Er huset v søen mon ledigt i uge 29 eller 30? Det ser jo fantastisk dejligt ud! Hvor mange soveværelser er der i huset?

Bedste hilsener
Susanne

...
08.11 | 07:39

Kære Carina.
Både Missionshuset og huset ved søen er egnet. Hvad I er mest til som familie. Kano, sauna og skov eller uberørt naturhave og historike rammer ?

...
07.11 | 23:41

Sikke skønne huse! Vi er en familie med to voksne og fem børn, vil gerne nyde svensk idyl i sommeren 2016. Er huset ved søen eller missionshuset mon mest egnet?

...
Du kan lide denne side